Jag hade världens mysigaste 1a advent. Min mamma och jag skulle ha en riktig bakdag med en storfavorit - tunnbröd. Vi rullade, kavlade och gräddade, rullade, kavlade och gräddade en hel massa tunnbröd. Finns det något godare än ett varmt, nybakat tunnbröd med ost på? ...Näää... det kunde jag inte tro - ända tills vi rullade våra chokladminttryfflar, så ljuvligt goda. Och alldeles lagom med en liten kula i munnen.
Och sen dess har en hel vecka smugit förbi. Fredagen bjöd på julbord på flotta Hipp med en ny favorit - lax i alla former och smaker. Dagen efter vaknade jag fortfarande med mätt mage, lite för mätt för att vara sugen på frukost - och ännu mindre brunch. Men brunch skulle det bli för det hade jag lovat. Det man lovar, det håller man. Så jag bakade mitt surdegsbröd och det blev sådär härligt tungt och fullt med frukt och nyttigheter. Sånt måste jag baka nån mer gång när jag har tid! När sen allt var förberett och familjen ringde på dörren hade hungern infunnit sig alldeles lagom mycket och det smakade bra att åter stoppa saker i munnen. Mina föräldrar stannade sen hela resten av dagen och det blev både film och pizza innan ögonen ville säcka ihop sig en aning. Vilken trevlig lördag!
Idag var vi några stycken på föreläsning, det var Fredrik Paulún som skulle dela med sig av några godbitar för oss med lägre vetande. Om det berodde på hans försenade flyg eller på honom i allmänhet vet jag inte men jag kan inte påstå att jag fick några större nyheter uppenbarade för mig under de där nittio minuterna. Det mesta verkar ju bottna i sunt förnuft och har man inte det naturligt är det bara att börja odla. Och sen sa han att choklad är nyttigt, det tar jag fasta på!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar